Jaguar I-PACE svetski automobil godine ovenčan sa tri nagrade• I-PACE je osvajio nagradu za Svetski automobil godine 2019, Svetski automobilski dizajn godine i Svetski zeleni automobil godine
• Jaguar-ov potpuno električni SUV je prvi automobil ikada koji je osvojio sve tri kategorije u istoj godini
• To je već drugi član Jaguarove priznate porodice PACE koji je osvojio je Svetski automobil godine i Svetski dizajn automobila, nakon što se model F-PACE ovenčao sa te dve nagrade u 2017. godini
• Pobednici su proglašeni na njujorškom salonu automobila (2019 World Car Awards New York International Auto Show) koji se upravo održava
• Do sada, isporučeno je preko 11.000 modela I-PACE kupacima širom svetaPotpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine, 2019 World Car Award. Ne samo da je osvojio prestižne nagrade Svetski automobil godine i Svetski automobilski dizajn godine - što je jednako uspehu F-PACE-a u 2017. godini - takođe je dobio i nagradu za Zeleni automobil godine, World Green Car.  I-PACE je prvi model do sada koji je ovenčan sa sve tri nagrade, od njihovog ustanovljavanja pre 15 godina.

Ovo je najnovija pobeda za I-PACE, koju je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodelio panel od 86 novinara iz 24 zemlje, a koja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je proglašen za Evropski automobil 2019. godine, čime potvrđuje svoj status najpoželjnijeg električnog vozila (EV) u svetu.

Prof. Dr. Ralf Speth, glavni izvršni direktor (Chief Executive Office), Jaguar Land Rover, je rekao: “ Čast je što je Jaguar I-PACE primio ova tri priznanja od prestižnih predstavnika medija u žiriju World Car.  Počeli smo sa idealom, kako bismo krenuli ka našoj viziji nulte emisije, nula nezgoda i nula zagađenja.  I-PACE je naš prvi korak u postizanju ovog cilja, i koncipiran je kada su električna vozila bila tek redak izbor, mala niša u ponudi . Tako smo krenuli od čistog lista papira da bismo stvorili novi reper - najbolji električni automobil na svetu, i pravi vozački Jaguar.  Kako bi I-PACE bi pravi svetski automobil godine, World Car Design i World Green Car daju našem prvom potpuno električnom vozilu vrhunsko priznanje koje zaslužuje. Želeo bih da se zahvalim timu koji je stvorio I-PACE na njihovoj predanosti i strasti da to učine tako izvanrednim.“Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE privlači nove kupce Jaguar brendu, za mnoge od kojih će to biti i njihov prvi EV - do danas, preko 11.000 klijenata je preuzelo vozilo u više od 60 zemalja širom sveta. Njegova kombinacija performansi sportskih automobila, nultih emisija, izuzetne prefinjenosti i prave praktičnosti SUV-a čini I-PACE izvanrednim izborom u svom segmentu.

Dizajniranje Jaguar automobila je verovatno najbolji posao na svetu i mogu iskreno da kažem da nijedan drugi projekat na kome sam radio nije bio tako uspešan kao I-PACE. Električna vozila nude dizajnerima neviđenu slobodu da ponovo razmisle o proporcijama, profilu i pakovanju, a to je prilika koju je moj tim u potpunosti iskoristio. Dobitak nagrade Svetski automobilski dizajn za 2019. godinu, kao i svetski automobil godine i svetski zeleni automobil, pravo je priznanje za Ian Callum, direktor Jagur dizajna, koji je preuzeo nagradu u Njujorku, rekao je: „Dizajniranje Jaguar automobila je verovatno najbolji posao na svetu, i mogu iskreno reći da nijedan drugi projekat na kome sam radio nije bio tako uspešan kao I-PACE.  Električna vozila nude dizajnerima neviđenu slobodu da ponovo razmisle o proporcijama, profilu i pakovanju, a to je prilika koju je moj tim u potpunosti iskoristio. Nagrada za Svetski automobilski dizajn za 2019. godinu, kao i Svetski automobil godine i Svetski zeleni automobil, pravo je priznanje za njihova dostignuća. ”

I-PACE poseduje najsavremeniju litijum-jonsku bateriju od 90 kVh i isporučuje domet do 292 milje ili 470 km (VLTP ciklus).  Može se puniti od 0-80% za samo 40 minuta (100kV DC), ili deset sati da bi se postiglo isto stanje napunjenosti kada se koristi kućna zidna kutija (7kV AC) - idealno za punjenje preko noći.

Komplet pametnih tehnologija za optimizaciju dometa takođe uključuje sistem za predkondicioniranje baterija: kada se uključi u I-PACE automatski će podići (ili smanjiti) temperaturu baterije kako bi se maksimalno povećao domet vožnje.I-PACE je takođe zaradio pet zvezdica Euro NCAP testu.  Konstrukcija karoserije obezbeđuje visok nivo zaštite putnika, a dopunjena je tehnologijama dizajniranim da zaštite druge učesnike u saobraćaju i pešake, uključujući i pokretnu haubu i autonomno kočenje u slučaju hitnosti sa detekcijom pešaka i biciklista.

I-PACE je primio 62 nagrade otkako je lansiran pre nešto više od godinu dana, uključujući Europski automobil godine, Nemački, Norveški i Britanski automobil godine, BBC TopGear magazin EV godine, Kineski zeleni automobil godine i Autobestova ECOBEST nagrada.